Styrer Apple hjemmefra

Steve Jobs forbereder iPad- og iPhone-nyheter tross sykmelding.

Styrer Apple hjemmefra

Steve Jobs forbereder iPad- og iPhone-nyheter tross sykmelding.

Apple-toppsjef Steve Jobs (55) lar ikke helseproblemene stå i veien for selskapets kommende produktlanseringer.

Jobs la ikke skjul på at han fortsatt vil være involvert i selskapets viktigste strategiske beslutninger, da han for drøyt tre uker siden gikk ut i sykepermisjon på ubestemt tid, hans tredje siden en kreftoperasjon i 2004.

55-åringen har den siste tiden blitt observert ved hovedkvarteret i Cupertino, California, og har avholdt forretningsmøter både hjemme og ved telefonkonferanser, ifølge Wall Street Journal.

Blant produktnyhetene han forbereder er neste generasjon iPad, som er ventet lansert i løpet av de nærmeste månedene, samt en ny iPhone-modell til sommeren, skriver avisen.

Apple har for vane å holde seg til årlige produktsykluser. I henhold til disse vil den nye iPaden trolig være klar i april, mens iPhone normalt oppdateres i juni.

Det er fortsatt uklart hva som feiler Steve Jobs, som har gjort det til sitt varemerke å ha stram regi på informasjonsflyten både om selskapet og egen helsetilstand.

Hemmeligholdet rundt sistnevnte har blitt til dels kraftig kritisert blant egne aksjonærer og analytikere, som er bekymret for selskapets markedsverdi og tilsynelatende uklare arverekke.

Apples nestkommanderende Tim Cook er utpekt som ansvarlig for den daglige driften i Jobs' fravær, slik han også var ved forrige sykefravær i 2009.

    Les også:

Til toppen