AVTALER & KONTRAKTER

Styrker seg på «lettere» Java

Friprog-selskapene Redpill Linpro og SpringSource inngår avtale.

Samarbeider om fri programvare: SpringSource ved sjef for forretningsutvikling Mitch Ferguson og Margrethe Gleditsch i Redpill Linpro.
Samarbeider om fri programvare: SpringSource ved sjef for forretningsutvikling Mitch Ferguson og Margrethe Gleditsch i Redpill Linpro.
20. aug. 2009 - 10:33

SpringSource, det kommersielle selskapet bak Spring-rammeverket for Java, inngår samarbeid med med svensk-norske Redpill Linpro (RL).

Spring er den mest brukte programmeringsmodellen for Java. Friprog-rammeverket benyttes i halvparten av verdens Java-prosjekter og av to millioner utviklere, ifølge SpringSource.

Det amerikanske selskapet, som nylig ble kjøpt opp av VMware, var denne uken i Oslo for å skrive under avtalen som gjør RL til hovedleverandør av SpringSource-produkter i Norden.

Etter avtalen skal de tilby lisenser, kurs, utviklingstjenester og døgnkontinuerlig support for SpringSource-produkter som Spring, Apache Tomcat, ActiveMQ, og Groovy & Grails.

- Vi har lang erfaring med å levere tjenester rundt mellomvare basert på åpen kildekode. Dette utvider porteføljen vår med et lettvekts alternativ for Java. Det er stor etterspørsel etter Spring i markedet, sier Margrethe Gleditsch i Redpill Linpro.

Fra før har Redpill Linpro en lignende avtale for applikasjonsserveren JBoss. Tomcat er lettutgaven, og det nye samarbeidet innbærer at selskapets tilbud på Java og mellomvare styrkes.

Det er det mindre klart hva VMwares oppkjøp av SpringSource vil bety. Redpill Linpro sluttforhandlet sin samarbeidsavtale i juni, og var således ikke klar over VMwares oppkjøpsplaner, utover at partene fra før hadde et nært samarbeid.

- Oppkjøpet må først godkjennes av amerikanske myndigheter, men det er 100 prosent synergi mellom hva VMware og SpringSource gjør, sier sjef for forretningsutvikling Mitch Ferguson i SpringSource til digi.no.

Han kunne ikke fortelle så veldig mye om oppkjøpet, men forsikrer at SpringSource vil fortsette å utvikle og innovere produktene sine, og at de uansett vil fortsette med åpen kildekode.

- Det er helt avgjørende for oss, og det er avgjørende for Spring-miljøet, understreker han.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.