Styrket appetitt i EDB etter Telenor-avtalen

Salget av Telekom-delen øker EDB-sjef Endre Rangnes mulighet til å bli Nordens største innen IT-drift.

Salget av Telekom-delen øker EDB-sjef Endre Rangnes mulighet til å bli Nordens største innen IT-drift.

Det var tre strålende fornøyde toppsjefer som presenterte den nye avtalen mellom Telenor, EDB Business Partner og Accenture i dag. De tre selskapene har inngått en avtale om Telenors IT-drift og telekomtjenester.

Den som kanskje hadde aller størst grunn til å smile var EDB-sjef Endre Rangnes. Han har sikret selskapet en syvårig kontrakt med en verdi på 5,3 milliarder kroner for å drifte Telenors IT-avdeling. Det kommer på toppen av at selskapet fikk fornyet en milliardkontrakt med DnB Nor tidligere i uken.

– Dette har vært en strålende uke for EDB. Vi er svært fornøyde med disse avtalene, sa Rangnes på pressekonferansen.

Som en del av avtalen ble det bestemt å selge Telekom-delen av EDB til Accenture. Det kunne Rangnes innkassere 400 millioner kroner på. Det betyr mer penger i bingen for Rangnes, noe som bidrar til bedre posisjonering for videre oppkjøp i Norge og Norden. Samtidig går EDB med betydelig overskudd, og det øker sannsynligheten for videre vekst gjennom oppkjøp. I dag er EDB den tredje største leverandøren på IT-drift i Norden, men Rangnes har som mål å komme øverst på pallen.

– Vi har som mål å bli den ledende leverandøren innen IT-drift i Norden. Vi har planer om å gjøre ytterligere oppkjøp i Norge og Norden for å nå det målet. Når vi nå selger Telekom-delen for 400 millioner kroner, så bidrar det til styrke mulighetene våre for å vokse på det området vi ønsker, som er IT-drift, sier Rangnes til digi.no.

Det er i første omgang i Norge og Sverige Rangnes ønsker å gjøre ytterligere innhugg. Men han er også interessert i å få en base i Danmark. Et av selskapene som er aktuelle å kjøpe er Hydros IT-avdeling som skal skilles ut i eget selskap.

    Les også:

Også for Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas kunne smile i dag. Han planlegger å spare 250 til 350 millioner kroner på salget av IT-avdelingen. Det vil imidlertid ta noe tid før det blir mulig å spare så mye penger.

– Det vil trolig ta et par år. Innen to til tre år regner jeg med at vi har klart å gjennomføre kostnadsprogrammet, sier han til digi.no.

Det var også andre aktuelle kandidater enn EDB som ble vurdert for milliardavtalen, men Telenor-sjefen ønsker ikke si hvilke. Trolig er det snakk om selskaper som HP, IBM, og kanskje noen av de andre nordiske IT-kjempene som WM-data og TietoEnator.

Til toppen