Styrket mistanke mot Ericsson-sjef

Korrupsjonsanklagene mot eks-Ericsson-sjef Kurt Hellström styrkes etter nye opplysninger fra en sveitsisk bank.

Tidligere Ericsson-sjef Kurt Hellstrøms mareritt ser ut til å bli virkelig. Den svenske påtalemakten har fått tilsendt kontoopplysninger fra Ericssons hemmelige konto i Sveits. Dermed er det duket for rettssak i Sverige.

- Når du ser alle detaljene forstår du at det i første omgang kan være et skatteproblem, men til og med kanskje et korrupsjonsproblem, sier representant for den svenske påtalemakten Ivo Hoppler til di.se.

I fjor vår slo politi og påtalemyndighetene til mot Ericsson. Det ble foretatt ransaking av i selskapets lokaler og Ericssons kontobevegelser i den sveitsiske banken UBS. Det avslørte at Ericsson hadde sluset 3,3 milliarder kroner via den sveitsiske banken til 33 betalingsmottakere i ulike land i 1998 og 1999. Det mistenkes at milliardene ble brukt for å lure til seg kontrakter i telekommarkedet.

    Les også:

For Ericsson er det ytterst sensitiv informasjon som fins i kontoutskriften. I flere Ericsson-kontrakter skrives det en korrupsjons-klausul, noe som gjør at bestillinger og avtaler kan oppheves om korrupsjon påvises.

Utredningen ledes av svenske Økokrim, og sjefanklager Lage Carlström har kallet inn flere Ericsson-topper til avhør. Foreløpig er Kurt Hellström som er mistenkt for lovbrudd, sammen med en rekke sjefer under han, samt revisor, skriver di.se.

Les mer om: