Styrtrike Microsoft sier nei til aksjonærer

Bill Gates og Microsoft har astronomiske 297 millliarder kroner i skuffen, men vil fremdeles ikke dele med aksjonærene.

Bill Gates og Microsoft har astronomiske 297 millliarder kroner i skuffen, men vil fremdeles ikke dele med aksjonærene.

Microsoft er uten konkurranse det selskapet i verden som sitter med størst kapitalreserver. Selskapet har utrolige 40 milliarder dollar, 297 milliarder kroner på bok. Men selskapet har aldri betalt ut aksjebytte, til tross for stadig mer høyrøstede krav fra aksjonærene.

På generalforsamlingen i går møtte ledelsen en hissig forsamling, men avviser fremdeles krav om å betale utbytte. Mange aksjonærer mener nå at himmelen ser relativt skyfri ut for Microsoft etter at den store monopolrettssaken endte i bare milde restriksjoner.

Men Microsoft har fremdeles en rekke søksmål og juridiske trusler mot seg. Selskapet er saksøkt av Sun og AOL og kan møte krav fra EU.

Derfor argumenterer Bill Gates og Steve Ballmer for at selskapet trenger de enorme kontaktreservene - både til å løse juridiske problemer og finanisere forskning. Microsofts finansdirektør pekte også på at markedet for tiden er svakt, selv om Microsoft gjør det langt bedre enn mange andre.

Det er likevel klart at hvis det er noen som skulle ha råd til et eller flere virkelig store oppkjøp, så er det Microsoft.

Til toppen