Subber av gårde

Et nervøst og defensivt marked fortsatte ned tirsdag, med laber interesse for IT-aksjer.

Et nervøst og defensivt marked fortsatte ned tirsdag, med laber interesse for IT-aksjer.

Stemingen fra gårsdagens marked satt godt i også i dag, godt hjulpet av fortsatt fallende oljepris og et asiatisk valutamarked som ikke finner bunnen, ennå.

Dermed fortsatte naturlig nok nedgangen i IT-indeksen, i dag med 1,6 prosent. Det er de mindre selskapene som viser størst nedgang og Alphatron (-9,1%) og volatile Norman Data Defense (-6%) havnet godt ned på taperlisten. Igjen var det de tyngre selskapene Merkantildata og Tandberg-søsknene som dro ned indeksen.

Når markedet generelt søker til innenlandsk konsum og banksektoren, trengs det kjøpssignal i IT-sektoren. De er det heller få av. Navia meldte forøvrig at de bruker 107 millioner kroner realisert fra eiendomssalg før jul til å redusere gjelden - da ventes det heller ikke så mye spennende derfra.

Et lyspunkt i det røde markedet var Context Vision AB. Usedvanlig god inntjening på lav omsetning klarer fremdeles å friste kjøpere inn i et selskap som nå begynner å få en meget respektabel - noen vil kanskje si perverst høy - markedsverdi.

Vel så interessant var det at Schibsted tidvis ble handlet på kurser helt opp i 131 kroner. Aksjen møtte toppen på 148 kroner i juni 97, på et tidspunkt hvor enkelte analytikere mente at potensialet på kort sikt lå helt opp mot 160 kroner. Argumentet for en slik aggressiv prising skulle være at selskapet var godt posisjonert innen ny medier. Siden den gang har markedet sett at den posisjoneringen i vel så stor grad er defensiv som offensiv. Dermed har kursen svingt mellom 120 og 130 kroner siste halve året.

Med mer orden på TV-engasjementene, stadig bedre resultater i Aftonbladet, VG og Aftenposten bør nå stemningen likevel skifte. Et marked som leter etter innelandsk konsum og solide selskaper kan raskt fatte interesse for Schibsted igjen. Meldingen om at James Capel anbefaler Schibsted som ett av syv medieselskaper på kjøpslisten er nok lagt merke til, men neppe tillagt særlig vekt. Schibsted endte dagen to kroner opp, på 127 kroner.

Til toppen