Subsidiert utvikling av Linux-verktøy

SGI jobber med et utviklingsverktøy for høyytelses Linux – med støtte fra det offentlige.

SGI jobber med et utviklingsverktøy for høyytelses Linux – med støtte fra det offentlige.

I mange år har SGI tilbudt kommersielt verktøyet SpeedShop, beregnet på utviklere som lager avanserte systemer beregnet på høyytelses klynger og stor flerprosessormaskiner. Verktøyet hjelper til med å fininnstille systemer og programvare med tanke på så høy ytelse som mulig. SpeedShop kjører på SGIs Unix-variant, Irix.

I en pressemelding i går heter det at SGI vil motta støtte fra USAs energidepartement for å utvikle en åpen kildekodeutgave av SpeedShop, under navnet Open/Speedshop. Prosjektet har fått eget nettsted. Open/Speedshop skal tilby tilsvarende hjelpemidler for Linux som SpeedShop for Irix. Målet er å gi spesielt akademiske institusjoner adgang til verktøy som gjør at de kan få mer ut av sine Linux-klynger.

SGI vil også utvikle en serie kommersielle tillegg til Open/Speedshop. Både disse tilleggene og selve verktøyet vil benytte måleverktøy utviklet av universitetene i henholdsvis Wisconsin og Maryland. Disse måleverktøyene kjennetegnes av nye metoder for å redusere mengden innsamlet data, til fordel for mer effektive analyser.

Etter en foreløpig tidsplan skal Open/Speedshop være tilgjengelig i 2006.

    Les også:

Til toppen