Suksess for norsk mobiltjeneste

En norskutviklet tjeneste slår opp hvem som ringer. Nå tar det av i takt med utbredelsen av 3G-mobiler.

Suksess for norsk mobiltjeneste

En norskutviklet tjeneste slår opp hvem som ringer. Nå tar det av i takt med utbredelsen av 3G-mobiler.

Det norske selskapet Mobile Nordic har laget en mobiltjeneste som automatisk slår opp nummeret når en ukjent kontakt ringer på mobilen.

digi.no snakket med gründer Rudi Rørstad i februar 2006 og fikk da forklart at denne typen tjenester er avhengig av 3G for å virke tilfredsstillende. GPRS- var rett og slett ikke i stand til å koble seg opp for å gjøre oppslag samtidig med at en innkommende samtale var på vei.

    Les også:

Det går derimot fint med 3G-mobiler og nå som 3G-telefoner har blitt vanlige har det åpnet opp markedet for Rørstad og hans selskap Mobile Nordic.

Ifølge det svenske nyhetsnettstedet Nyteknik.se har selskapet fått hele 65.000 kunder i Norge og er på vei til å bli en stor suksess også i Sverige.

Per i dag fungerer tjenesten bare med mobiler som kjører Symbian-operativsystemet, men en løsning for Sony Ericssons mobiler og for Windows Mobile skal også være på vei.

Når Nyteknik.se testet løsningen, lot de seg imponere over hvor rask den var. Det er viktig fordi det kan ikke ta for lang tid fra mobilen begynner å ringe, til navnet må kunne vises på skjermen.

Tjenesten koster 30 kroner i måneden, noe som tilsvarer cirka en krone per dag. Da kommer prisen for datatrafikken i tillegg, men den skal være minimal da det er veldig lite data som overføres når oppslagene gjøres.

- Vi går nå videre til andre nordiske land og deretter til land der 3G har en sterk posisjon. Italia, Spania og Tyskland er veldig interessante, sier Rørstad til Nyteknik.se.

Til toppen