Men slik ble det ikke. I våres ansatte informasjons- og kommunikasjonsbyrået Gazette en aromaterapeut som er tilgjengelig for de rundt 60 ansatte 16 timer i uken.
- Det er et veldig seriøst opplegg, forteller avdelingsleder i Gazette, Stein-Arne Nistad, til digi.no.
- Bedriften består nesten bare av "skjermfolk", og vi har en bevisst policy på prioritering av intern- og eksternmiljø i alle former. Vi vil utvikle et inkluderende sosialt miljø, og ta vare på de ansatte. Det er en del av helhetstenkningen.
- Når får dere boblebad?
- He he. Det vet jeg ikke. Idéen om aromaterapeuten tok eierne av selskapet opp som en mulighet; men mange bedrifter ville nok sett på dette som underlig. Det finnes fortsatt mange fordommer mot slike tilbud - det er ofte et tabubelagt emne. Holdningene har mye med grunnkulturen i selskapet å gjøre.
Nistad sier at forslaget ble møtt med en del skepsis internt i bedriften også.
- Det rare er at de som var mest skeptiske er de som bruker tilbudet mest. Jeg har fått tilbakemeldinger om at dette er det aller flotteste som har skjedd i bedriften.
Aromaterapeuten heter Anne Andenæs, og er også utdannet sykepleier og fotsoneterapeut. Hun har et eget kontor med musikk og duft av aroma-oljer. Hennes kvalifikasjoner er viktige for bedriften. En time hos Anne er svært attraktivt blant de ansatte.
- Det er alltid helt fullt, sier Nistad.
- Hva får bedriften igjen for ekstrakostnadene?
- Økt trivsel og mindre sykefravær. Det er i hvert fall en hypotese. Det økonomiske resultatet er et virkemiddel til å nå andre mål, som blant annet er å tilby de ansatte en sosial og faglig utvikling.


Nistad tror at bedrifter i fremtiden vil måtte gjøre denne type ting. Det er et konkurransefortrinn når man vil ha gode medarbeidere. Han tror at flere og flere arbeidstakere tenker "hva kan arbeidsplassen tilby meg?"
- Har dere opplevd mange misunnelige bedrifter?
- Vi har opplevd mange misunnelige kunder.