KARRIERE

Suksess med foredrag på iTunes

Forelesninger fra NTNU lastet ned over 100.000 ganger.

3. jan. 2011 - 09:53

For halvannet år siden åpnet NTNU og Universitetet i Stavanger (UiS) et tilbud med hver sin skattekiste med gratisforedrag på Apples iTunes U-plattform.

Like før nyttår ble foredrag nummer 100.000 lastet ned, melder NTNU i en pressemelding. Det tekniske universitetet i Trondheim tilbyr rundt 300 videofilmede kurs og forelesninger via denne kanalen.

iTunes U er et område i distrbusjonsplattformen iTunes Store hvor læresteder fra hele verden har delt kunnskap siden 2007. Amerikanske universiteter var først ute og er fortsatt dominerende. Foruten NTNU og UiS er det bare to svenske universiteter som benytter kanalen i resten av Norden.

Kurs, forelesninger og lab-demonstrasjoner tilbys i lyd- og videoklipp som fritt kan lastes ned og spilles av på PC, Mac, iPhone, iPad og iPod-spillere med videofunksjon.

- Det er nordmenn flest som via skatteseddelen betaler for størstedelen av virksomheten vår. Da skulle det bare mangle om de ikke får se hva vi driver med. Kort sagt ønsker vi å gjøre vår kunnskapsproduksjon tilgjengelig for alle, sa NTNU ved lanseringen av tilbudet i august 2009.

Statistikk viser at det er undervisningsvideoer som er det mest populære innholdet i tilbudet, men det er også stor interesse for populærvitenskapelige foredrag. Flere lærere ved NTNU har lagt ut hele forelesningsrekker på iTunes U.

- Dette har blitt en verdifull støtte for studentene i deres daglige studier og under forberedelser til eksamen, melder lærestedet. I tillegg skal særlig studenter med lærevansker og sykdom ha rapportert om stort utbytte av tilbudet.

Også på YouTube

NTNUs område på iTunes kan besøkes fra nettadressen itunes.ntnu.no, det tilsvarende området til UiS ligger på itunes.uis.no.

Ansatte og studenter deler også videosnutter på Youtube. NTNUs område på videodelingstjenesten inneholder nå rundt 100 filmer, som er vist mer enn 185.000 ganger. UiS har for tiden 39 filmer på Youtube som er vist rundt 10.000 ganger.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.