Suksessinvestorer i nordisk reiselivstjeneste

Tirsdag ble den nordiske reiselivstjenesten Travis.com lansert. Sammen med et knippe av de mest profilerte nettinvestorene i Norden skal selskapet gjøre flybilletter billigere.

Tirsdag ble den nordiske reiselivstjenesten Travis.com lansert. Sammen med et knippe av de mest profilerte nettinvestorene i Norden skal selskapet gjøre flybilletter billigere.

Travis.com som ble lansert i Norge, Finland, Sverige og Danmark tirsdag, vil tilby en reisetjeneste skreddersydd for det store forretningsmarkedet. Tanken er at reisende skal få direkte tilgang pådirektebestilling av flyreiser, hotellrom og det som hører med til en forretningsreise via PC-en.

Rune Rinnan i Telenor Invest har sammen med svenske Ledstiernan, som ledes av Jan Carlzon, og det danske selskapet 2M Invest stått for pengene til nysatsingen. Disse eier selskapet sammen med Travis.coms gründere, Peter Skieller, Michael Luplau og Nils Kristian Foss. Selskapet har hovedsete i Danmark og har 20 ansatte.

Telenor Ventures har 16 prosent av aksjene, det samme antall som svenske Ledstiernan. 2M Invest har 30 prosent. Resten av aksjene holdes av ledelsen og gründerene.

Tanken er at reisende bare skal betale reell pris for sine billetter. Provisjonen som man vanligvis betaler til reisebyråene for å ordne en flyreise med hotellopphold kan variere mellom fire til 15 prosent. Hos Travis.com skal kunden bare betale en "klikk-kostnad" på 140 kroner per bestilling, uansett hvor langt man skal fly, skriver selskapet i en pressemelding.

Mogens Kvamsdahl, direktør for Travis.coms norske avdeling, sier til digi.no at ambisjonen er å ta mellom ti og 15 prosent av bedriftsmarkedet i løpet av en tre-årsperiode. - Vi åpnet tjenesten tirsdag og kommer til å reklamere tungt. Håpet er at Travis.com skal bli ensbetydedne med forretningsreiser, sier Kvamsdahl til digi.no.

Kvamsdahl er tidligere administrerende direktør i det store norske reisebyrået Berg-Hansen. Det er dette selskapet som står for utstedelsen av billettene og betalingsløsningen Travis.com skal benytte. - Det er jo litt spesielt at vi er partnere med en konkurrent, men slik er det jo, sier Kvamsdahl.

- Dette er veldig spennende. Dette er nemlig første gang de tre ledende risikokapitalistene i Norden, Telenor Ventures, Ledstiernan og 2M Invest går sammen om et selskap. Vi tror at selskapet har en god sjanse til å lykkes i markedet. De har en god ledelse og en god nisje, sier Rune Rinnan, administrerende direktør i Telenor Invest og styremedlem i Travis.com.

Til toppen