Sun: 160 UltraSparc-servere i én rack

Sun kunngjør en bladserver-plattform som vil gjøre det mulig å stable opptil 160 UltraSparc-servere i én rack.

Sun: 160 UltraSparc-servere i én rack
Bilde:

Sun har lenge arbeidet med en plattform for bladservere, og har blant annet lagt ut flere utredninger om teknologi og økonomiske forhold på et eget nettsted.

I kveld, klokka 18:30 norsk tid, kommer en rekke offisielle kunngjøringer på et stort anlagt arrangement i San Francisco. I tillegg til bladservere, dreier det seg blant annet om en ny fire til tolv veis server, og en opptrapping av UltraSparc III-prosessoren til 1,2 GHz.

Les også:

Av det Sun har fortalt til medier som Cnet og Wall Street Journal, går det fram at det vil være mulig å pakke opptil 160 bladservere i én rack, og at strømforbruket per server er redusert til rundt 18 watt. Sun vil tilby bladservere med både UltraSparc-prosessorer og med Intel- eller Intel-kompatible prosessorer. Uansett prosessor, vil man kunne velge fritt mellom Linux og Solaris.

Bladservere med UltraSparc-prosessor ventes i april, mens Intel-varianten vil komme i juni eller juli. I annet halvår i år vil det komme bladservere med doble Intel-prosessorer, mens varianter med de nye dobbelkjernede UltraSparc-prosessorene er lovet til første halvår 2004.

Intel-prosessorer, Sun-prosessorer, Solaris og Linux vil kunne blandes om hverandre i en og samme rack, heter det. Det skyldes blant annet at Suns driftsprogramvare N1 utvides med egne moduler for å styre bladservere, slik at man skal kunne sette opp en rack med en kompliserte blanding av servertyper på forholdsvis kort tid.

Sun vil søke partnere som kan levere kompatible bladservere dedikert til spesielle formål, blant annet videostreaming og kryptering.