RESULTATERFINANS

Sun-aksjonærene sier «ja» til Oracle

Det gjenstår (kanskje ikke) bare at USAs justisdepartement godkjenner oppkjøpet.

17. juli 2009 - 11:57

Sun hadde innkalt til ekstraordinært aksjonærmøte i går for å gjennomføre en avstemming om å selge selskapet til Oracle for 9,50 dollar per aksje, tilsvarende 7,4 milliarder dollar.

62 prosent av aksjene stemte for avtalen.

Det gjenstår nå bare én hindring mot at Oracle fullfører overtakelsen av Sun. USAs justisdepartement forlenget i juni sin granskning av avtalen.

Ifølge Oracle er det forhold rundt Java som myndighetene har festet seg ved, nærmere bestemt lisensieringen av programmeringsspråket.

Oracle sier de går ut fra at kjøpet vil være fullført innen utgangen av august. Observatører peker på at antitrustavdelingen i USAs justisdepartement har fått en ny og ivrigere leder i Chrstine Varney, og advarer at det kan trekke ut til slutten av november før hun eventuelt gir klarsignal.

Sun har mistet mye futt de siste månedene. Tirsdag fortalte selskapet at de regner med å gjøre opp sitt siste kvartalsregnskap, det for kvartalet fram til 30. juni med et forholdsvis stort tap, anslått til mellom 0,24 og 0,34 dollar per aksje. Omsetningen anslås å havne mellom 2,58 milliarder og 2,68 milliarder dollar, en kraftig nedgang fra junikvartalet i fjor da omsetningen var 3,78 dollar.

Analytikerne hadde ventet et overskudd tilsvarende 0,14 dollar per aksje.

Oracle holder likevel fast ved at Sun vil bidra med en fortjeneste på 0,15 dollar det første fulle året etter at kjøpet er fullført.

Oracle-sjef Larry Ellison understreker at han ikke har til hensikt å avvikle maskinvaredelen av Sun.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.