Sun avslører detaljer om ny Solaris

Sun offentliggjorde onsdag flere detaljer om den neste utgaven av selskapets operativsystem, Solaris.

Sun offentliggjorde onsdag flere detaljer om den neste utgaven av selskapets operativsystem, Solaris.

Mark Tolliver, administrerende visepresident og sjefstrateg i Sun, avslørte i dag, under en tale ved selskapets SunNetwork-konferanse, flere detaljer om forbedringer i den neste utgaven av Solaris.

    Les også:

Svært dominerende i Suns tankegang er den nettverkstilkoblede datamaskinen. Selskapet har derfor har derfor lagt mye innsats i å gjøre TCP/IP-stakken raskere. I tillegg skal blant annet ytelsen til Java Runtime Environment har blitt kraftig forbedret.

Sun tilbyr i dag en utgave av Solaris som kalles Trusted Solaris. Dette er en utgave benyttes av blant annet etterretningstjenester og militæret. Trusted Solaris skal ha langt mer avansert sikkerhetsfunksjonalitet enn de vanlige utgavene. Alle egenskapene i Trusted Solaris vil også være en del av neste utgave av Solaris.

- Alle trenger denne sikkerheten nå, mener Tolliver.

Avdvance Tracing er et konsept som skal gjøre administrasjon av produksjonssystemer enklere. En slags sensorer skal overvåke ulike deler av systemet og gi tilbakemeldinger om tilstanden.

Den neste utgaven av Solaris vil også ta i bruk et konsept som kalles Trusted Containers. Ved serverkonsolidering vil en fysisk maskin i mange tilfeller måtte gjøre forskjellige oppgaver, og disse containerne fungerer som isolerte, virtuelle maskiner som applikasjonene kjøres inni. Sikkerheten for hver container er isolert fra de andre, slik at en administrators tilgang kan begrenses til utvalgte containere, mens en annen administrator har ansvaret for andre containere.

Det er ikke kjent når den neste utgaven av Solaris vil bli klar eller hva den vil hete.

Til toppen