Sun bekrefter masseoppsigelser

Scott McNealy måtte torsag bekrefte spekulasjonene om at Sun Microsystems går til masseoppsigelser. 11 prosent av staben på 39.400 ansatte skal bort.

Nedbemanningen blir riktignok ikke så dramatiske som Merrill Lynch antydet tidligere i uken. Investeringsbanken spådde at hele 20 prosent av staben, 8000 ansatte i alt, sto i fare for å bli sendt på porten.

Les om Merill Lynch-spådommen:


Nå viser det seg at Sun-president Scott McNealy må nedbemanne, men "bare" halvparten så omfattende som de mest pessimistiske spådommene bar bud om.


Under presentasjonen av tallene for første fiskalkvartal torsdag kveld norsk tid, annonserte Sun Microsystems Inc at man nå tar den andre store nedbemanningsrunden siden teknologi-nedturen startet for to år siden (i oktober 2001 sa Sun opp ni prosent av staben, eller omtrent 4000 stillinger).

11 prosent av dagens samlede arbeidsstokk på 39.400 ansatte skal bort. Samtidig tar selskapet store avskrivninger på 300 millioner dollar i andre fiskalkvartal, som avsluttes i desember, melder Reuters.

Sun la torsdag kveld frem et negativt resultat på 111 millioner dollar, eller fire cents per aksje, for sitt fiskale førstekvartal, som endte 29. september.

Det er riktig nok en bedring sammenliknet med samme periode i fjor, da selskapet endte på minus 180 millioner dollar, og på linje med det markedet hadde ventet, ifølge Wall Street Journal.

Men dessverre peker også Suns omsetning den gale veien: Ned fire prosent fra 2,86 milliarder dollar i fjor til 2,74 milliarder dollar i årets første fiskalkvartal. I august gikk Sun-ledelsen ut med et resultatvarsel, der det gikk frem at selskapet ventet en omsetning i kvartalet på linje med tilsvarende fjorårsperiode.

- Vi gjør vårt beste for å ivareta de langsiktige aksjonærenes interesser, sa Scott McNealy under torsdagens resultatfremleggelse, og han la til: - Tøffe tider krever tøffe beslutninger. Alle vi i Sun er nå innstilt på å jobbe hardt for å bringe selskapet raskt tilbake til lønnsomhet igjen.

Markedet satte åpenbart pris på Sun-sjefens besluttsomhet og sendte Sun-aksjen opp 19 cents til 2,99 dollar i etter-børs-handel på Nasdaq torsdag kveld.

Til toppen