BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun bygger XML-støtte inn i Java

Sun vil lage en standardisert metode for Java-applikasjoner å aksessere datakomponenter som oppbevares i XML-dokumenter. Dette skal blant annet gjøre Java-applikasjonene mindre i størrelse.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mars 1999 - 13:11

Sun vil legge til støtte i Java for XML (Extensible Markup Language) for å gi programmeringsspråket muligheten til å bli ledende i forbindelse neste generasjon av e-handelsapplikasjoner. Suns arbeid går primært ut på å utvikle en XML-API for Java som skal standardisere måten programmeringsspråket kan brukes til å tolke og prosessere XML-kode. I dag finnes det en rekke XML-API-er.

XML blir i dag sett på som etterfølgeren til HTML. Mens HTML er designet for å formatere og vise fram tekst og enkle punktgrafikkbilder, har XML et mye større spillerom. XML lar blant annet webdesignere definere sine egne formateringsspråk som egner seg best til de dataene designerne ønsker å presentere på weben.

Ifølge Suns senior produktsjef for XML, Nancy Lee, vil API-en ikke minst gavne bedrifter, fordi bedriftene ikke behøver å bry seg om inkompatibiliteter med hver leverandør når man bruker en proprietær XML-parser. En standard API for aksess av XML-dataobjekter vil gjøre det enklere å kombinere forskjellige teknologier.

Som mange av de andre Java-produktene som har dukket opp i de siste, vil XML-API-en utgis under Suns Java Community programvarelisens for åpen kildekode.

(Kilder: The Register, PC Week Online, InternetWeek)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.