Sun distribuerer Java-basert database

Sun annonserte denne uken at selskapet vil distribuere Apache Derby-databasen under et eget navn.

Sun annonserte denne uken at selskapet vil distribuere Apache Derby-databasen under et eget navn.

Den nyeste utgave av Sun Java Enterprise System (versjon 4) benytter nå en egen versjon av Apache Derby-prosjektets database. Denne er ment for innbygging i Java-applikasjoner og for Java-utviklere. Apache Derby-prosjektet ble opprettet som følge av IBMs donasjon av Cloudscape-databasen til Apache i 2004.

Sun vil også støtte databasen med en ny plug-in som skal inkluderes i det kommende utviklermiljøet NetBeans IDE 5.0. Plugin-en er tilgjengelig fra Autoupdate Center for betautgaven.

Java DB er bygd inn i Sun Java System Portal Server 7.0 for datalagring. Det benyttes dessuten som database innen alle versjoner av Sun Java System Application Server, inkludert åpen kildekodeprosjektet Project GlassFish.

Apache Derby, som Java DB altså er basert på, beskrives som en liten, standardbasert database som er sikker og enkel å bruke.

Prosjektet støttes aktivt av utviklere fra blant annet Sun og IBM og anses som en sterk utviklingsplattform for Java-databaser beregnet for innbygging i applikasjoner eller til og med en nettleser.

Det største senteret for databaseutvikling i hele Sun-konsernet er lokalisert i Trondheim.

Mer informasjon om Apache Derby finnes på denne siden.

Til toppen