Sun dropper harddisker

Gamle harddisker erstattes med stillegående flashminne, som blir stadig billigere.

Sun leverer snart flashbaserte disker. (Bildet er manipulert.)
Sun leverer snart flashbaserte disker. (Bildet er manipulert.)

Gamle harddisker erstattes med stillegående flashminne, som blir stadig billigere.

Sun meldte i går at de vil erstatte harddiskene i sine servere med såkalte flashbaserte disker, også kalt Solid State Disk (SSD).

- I midten av 2009 vil flashbaserte disker benyttes i majoriteten av våre servere, sier systemdirektør John Fowler i Sun, til IDG News.

    Les også:

SSD har den fordelen at de ikke inneholder noen bevegelige deler, og behovet for strøm er mye lavere enn i tradisjonelle harddisker.

De flashbaserte diskene har også potensiale for mye raskere overføringshastighet, men har så langt vært svært dyre.

- Flash er dyrere hvis du måler kostnad per gigabyte sammenlignet med tradisjonell harddisk-basert lagring. Men det er helt ok, de to teknologiene kan ikke sammenlignes når det kommer til ytelse. Flash bruker en femtedel av energien, og er hundre ganger raskere, sier Fowler til byteandswitch.com.

Utviklingskostnadene skal imidlertid være på full fart nedover, og synker et sted mellom 50 til 70 prosent per år. I takt med at prisene synker vil Sun levere flashdisker i et større volum, oppgir Fowler.

Sun melder at de vil begynne leveransen av SSD-disker senere i år. Prisene og kapasiteten på diskene er ennå ikke tilgjengelige.

Selskapet opplyser at kundene deres kan prøve diskene i 60 dager før de bestemmer seg for å kjøpe.

    Les også:

Til toppen