BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun forsterker Solaris

Sun vil i løpet av de nærmeste seks månedene inkludere en rekke nye sikkerhetsegenskaper i sitt operativsystem, Solaris. Egenskapene skal også gjøre administrasjonen av OS-et enklere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. des. 1998 - 16:51

Blant sikkerhetsegenskapene Sun planlegger å implementere i Solaris, er PKI (Public-Key Infrastructure), støtte for virtuelle, private nettverk basert på IP Security med både IKE (Internet Key Exchange) og SKIP (Simple Key management for Internet Protocols) som metoder for utveksling av krypteringsnøkler. I tillegg skal operativsystemet være tettere integrert med brannvegger.

Ifølge PC Week Online mener flere IT-ansvarlige at det er vanskeligere å trenge igjennom sikkerhetsfunksjoner som er integrerte deler av operativsystemet enn hvis de kommer som tilleggskomponenter. Innebygget sikkerhet gjør det også enklere for IT-ansvarlige å implementere sikkerhetsfunksjoner på riktig måte.

- Hvis sikkerheten er en del av operativsystemet, vil brukeren i det minste begynne å formulere en sikkerhetsstrategi, sier Dan Kusnetzky, en analytiker i International Data Corporation, til PC Week Online.

- Nå skjer mange sikkerhetsbrudd fordi en del funksjonalitet rett og slett ikke er skrudd på. Ved å la egenskaper som PKI være en del av operativsystemet vil en fjerne mye av mystikken rundt disse egenskapene.

Ifølge PC Week Online vil som bygge PKI inn i Solaris sommer 1999 gjennom den såkalte AMI-teknologien (Authentication Management Infrastructure), noe som skal gjøre komplekse, digitale sertifikatbaserte autentiseringssystemet betydelig enklere å installere og administrere. Ifølge Sun skal AMI også selges som et separat produkt.

Sun planlegger ifølge PC Week Online å komme med en skikkelig oppgradering av selskapets SPF-200 og EFS (Encryption Firewall Server) SunScreen brannvegger. Versjon 3.0 av disse produktene vil være tettere integrert med hverandre og med Solaris. Produktene planlegges å komme på markedet sommer 1999.

Alle disse sikkerhetsegenskapene, som vil lanseres i Solaris 7.x i løpet av det kommende året, skal være sidestykker til sikkerhetsegenskaper Microsoft bygger inn i Windows 2000.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.