Sun frigir neste Java til utviklere

For blant annet å sikre at neste Java-klient fungerer med Longhorn, tilbyr Sun pre-beta nedlasting av J2SE 6.0.

For blant annet å sikre at neste Java-klient fungerer med Longhorn, tilbyr Sun pre-beta nedlasting av J2SE 6.0.

I begynnelsen av oktober lanserte Sun versjon 5.0 av sin Java-klient, formelt kjent som Java 2 Standard Edition (J2SE), med kodenavn Tiger. Fordelene med denne versjonen, som langt bedre ytelse, vil nå vanlige brukere etter hvert som det kommer tilpassede applikasjonene.

    Les også:

Sun er for lengst i full sving med versjon 6.0 av J2SE, med kodenavn Mustang. Tidsrammen for den endelige versjonen er 2006. I går kunngjorde selskapet at det gjør Mustang tilgjengelig på utviklere i den nåværende pre-beta utgaven. Sun ønsker seg flest mulig tilbakemeldinger fra utviklere, blant annet for å sikre at neste Java-klient fungerer perfekt med Microsofts lenge varslede Windows-oppgradering, Longhorn, som også ventes i løpet av 2006.

Pre-beta utgaven av J2SE 6.0 er tilgjengelig fra en egen nettside under den nye Java Research License, beregnet på både forskningsinstitusjoner og fremtidsrettede utviklingsavdelinger i kommersiell virksomhet. Vilkårene er forklart på nettstedet. Nettsiden gir tilgang til både kildekode og kompilert kode. Lisensen gir også tilgang til utviklerfora.

Viktige mål for Mustang er å gjøre utviklingsarbeidet enklere og mer effektivt, samt integrere webtjenester slik de er definert i Basic Profile til Web Services Interoperability (WS-I).

Til toppen