Sun går for PCI

Sun annonserte i går full støtte for PCI-buss-grensesnittet. Samtidig proklamerte selskapet at deres første PCI NIC-produkter (network interface card) er tilgjengelige.

Sun annonserte i går full støtte for PCI-buss-grensesnittet. Samtidig proklamerte selskapet at deres første PCI NIC-produkter (network interface card) er tilgjengelige.

Selv om Sun nå omfavner den vidt aksepterte PCI-buss-standarden (PCI, peripheral component interconnect), vil de fortsatt tilby full støtte til sitt SBus grensesnitt. Tilsammen vil disse utgjøre et åpent, standardbasert datasystem som Suns kunder forventer.

Kombinert med Suns eksisterende, interne systembuss med lav latens, vil Suns framtidige PCI-plattformer tilby en betydelig ytelsesforbedring i forhold til sammenlignbare PC-baserte PCI-systemer.

I tillegg til å tilby en lang rekke PCI NIC-produkter som er tilgjengelige gjennom Sun og deres kanaler, annonserer selskapet støtte til PCI-produkter fra uavhengige tjedjepartsprodusenter.

Sun har gjort beslutningen om å omfavne PCI-standarden fordi den er en vidt akseptert industristandard som nå tilbyr den høye ytelsen som kreves av Suns kunder. 2.1-utgaven av PCI-buss-spesifikasjonen inkluderer retningslinjer for en 66 MHz, 64-bit bred PCI-buss som kombinert med Suns systembuss vil tilby Suns kunder det høyytelses, kostnadseffektive datasystemet de vil ha.

Samtidig øker Sun forspranget til konkurrentene innen nettverksdatabehandling. I tillegg vil PCI, siden det er så utbredt, gjøre det lett for tredjepartsleverandører å utvikle kompatible periferprodukter raskt og kostnadseffektivt. Dette vil gjøre at Sun raskt kan tilby sine kunder flere produkter å velge mellom fra forbedrete pris/ytelses nivåer.

Hittil er det kun Sun som har implementert 66 MHz utgaven av PCI i sine maskiner. PCI er utviklet av Intel.

Til toppen