Sun gir etter for "Solaris 9 for x86"-aksjonister

Lekkasjer til amerikansk presse tyder på at Sun har gitt etter for aksjonistene og vil kunngjøre Solaris 9 for x86-prosessorer.

Lekkasjer til amerikansk presse tyder på at Sun har gitt etter for aksjonistene og vil kunngjøre Solaris 9 for x86-prosessorer.

Helt siden januar, da Sun-sjef Scott McNealy gjorde det helt klart at han ikke ville prioritere å tilrettelegge versjon 9 av Suns Unix-variant Solaris på x86-prosessorer, har selskapet fått merke entusiastenes vrede. Det ble dannet en egen aksjon, Save Solaris x86, og i begynnelsen av september ble denne ampre helsides annonsen med overskriften "Shame on You, Scott" trykket i Silicon Valley-avisa San Jose Mercury News, med innsamlede midler.

Les også

Ifølge News.com har McNealy nå gitt etter. I løpet av i dag vil det komme en kunngjøring om at det innen januar vil komme en Solaris 9 på 32-biters plattformen x86, det vil si standard prosessorene fra Intel og AMD. Den blir ikke gratis - en-prosessorutgaven vil koste 99 dollar - men det spiller liten rolle. Aksjonistene har hele tiden sagt seg villige til å betale. En beta ventes om kort tid, til 20 dollar.

De som ønsker service avtale må betale betydelig mer. Sun vil ellers gjøre det klart at entusiastene selv må stille opp for service og support. De vil få stilt til disposisjon gratis verktøy for å lage drivere til nettkort og annet utstyr, og Sun forventer at alle drivere vil slippes som åpen kildekode.

Til toppen