Sun gjør PDA-en sikrere

Sun er på giver'n om dagen. Ikke nok med at de lover gratis Office-erstatninger til skoleverket, også på sikkerhetsfronten er Scott McNealy i det gavmilde hjørnet.

Sun er på giver'n om dagen. Ikke nok med at de lover gratis Office-erstatninger til skoleverket, også på sikkerhetsfronten er Scott McNealy i det gavmilde hjørnet.

Sun Microsystems Inc gir nå bort ny krypteringsteknologi, det såkalte elliptic curve, til åpen kildekode-prosjektet OpenSSL, som jobber for sikre transaksjoner på Internett, skriver Cnet.

Elliptic curve-teknologien tar i bruk nøkler til kryptering og dekryptering av informasjon for elektroniske transaksjoner for kommunikasjonsenheter som ikke har så stor beregningskraft som vanlige PC-er.

Krypteringen lar for eksempel brukere kjøpe produkter med sitt kredittkort og sin datatelefon/PDA online, uten at kredittkortnummeret kan leses av utenforstående nysgjerrigperer. Programmeringsgruppen OpenSSL arbeider med å lage en åpen versjon av (de)krypteringssystemet SSL (Secure Sockets Layer).


- Bruksområdet for denne teknologien er fortrinnsvis små kommunikasjonsenheter, mener Suns sikkerhetssjef Whitfield Diffie, men legger til at "så fort løsningene er bygget, er det sannsynlig at den vil spre seg videre til andre plattformer".

- Vi snakker om et årelangt utviklingsprosjekt, trolig vil vi se et modent system først rundt 2010, men da vil det være i bruk på svært mange områder, tror Diffie. Han oppmuntrer selskaper til å bygge inn sikkerhet i sine kommunikasjonsenheter fra starten av, ikke lappe det inn på tampen av utviklingssyklusen slik mange gjør i dag.

Sun sier de vil samarbeide med programvare- og maskinvareleverandører om å få til dette, og annonserte i går etableringen av et partnerskap som skal bygge et randprodukt som håndterer sikkerhetsproblemer ved inngangsporten til bedriftsnettverk og Internett. Produktet vil filtrere ut uønsket trafikk, oppdage innbruddsforsøk og skanne etter virus.

Til toppen