RESULTATERFINANS

Sun greide bare et beskjedent overskudd

Forventningen til nye modeller fikk kundene til å utsette kjøp, mener Sun-sjef Jonathan Schwartz.

25. apr. 2007 - 08:28

Sun la i går fram sine tall for kvartalet fram til 1. april. For andre kvartal på rad greide Sun et overskudd. Samtidig lå omsetningen under det analytikerne hadde ventet, og investorene lot seg ikke berolige av selskapets forklaringer og usikter: Sun-aksjen falt nærmere 6 prosent da tallene ble kjent.

Overskuddet er på beskjedne 67 millioner dollar, mot et tap på 217 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Økningen i omsetning var også beskjeden: 3 prosent til 3,28 milliarder dollar. Analytikerne hadde ventet 3,42 milliarder dollar.

Finansdirektør Mike Lehman forklarte at omsetningen burde vært et par prosentpoeng høyere, men at salget sviktet innen servere og lagring de siste ukene i kvartalet.

Han og toppsjef Jonathan Schwartz – som har fullført sitt første år som CEO – mener årsaken ikke er tapte kontrakter til konkurrenter, men at kundene har utsatt sine kjøp i påvelte av de nye serverne som Sun har utviklet i fellesskap med Fujitsu, den såkalte «Advanced Product Line» som ble lansert i forrige uke.

    Les også:

Analytiker Toni Sacconaghi ved Sanford C. Bernstein & Co sier til Wall Street Journal at det ikke kan utelukkes at Sun har tapt noe til konkurrentene, etter sterk framgang på servermarkedet i hele 2006.

Schwartz sa at Sun har solgt sin første «datasentral på boks», en container med ferdig installerte servere, lagring og kjøling, til Stanford Linear Accelerator.

På Suns lanseringsplan framover står blant annet følgende:

  • I juni kommer en ny type bladserver, «Constellation» som vil kunne utstyres med både x86-prosessorer fra AMD og Intel, og med den åttekjernede prosessoren Ultrasparc T1, også kalt Niagara.
  • I tredje kvartal kommer andre generasjon Ultrasparc T1.
  • I annet halvår 2008 kommer en 16-kjernet oppfølging til Ultrasparc T1, kalt «Rock».

Oppdatering kl 1230:

Daglig leder Knut Alnæs i Sun Norge har denne kommentaren:

– Vi er selvfølgelig fornøyd med tallene Sun Microsystems presenterer. Sun i Norge har hatt et meget godt år så langt og vi ser en betydelig fremgang både operasjonelt, strategisk og finansielt. Vi har vært tungt inne i offentlige prestisjeprosjekter som Minside og Nasjonalbibliotekets digitaliseringsprosjekt. I tillegg har vi hatt viktige leveranser til Telenor, NRK og Universitetet i Oslo. Samtidig er det betryggende å vite at Sun har aldri har stått sterkere produktmessig enn det vi gjør nå, både innen software, hardware og lagring. Dette ble bekreftet av siste rapport fra analysebyrået Gartner sluppet i går der Sun får en oppgradering som «positive».

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.