RESULTATERFINANS

Sun håper på HP-kaos

Suns nestsjef John Shoemaker håper og tror fusjonen mellom Hewlett-Packard og Compaq blir så kompleks å gjennomføre at det i lang tid vil hemme HPs konkurransekraft.

2. apr. 2002 - 15:19

Det var under en pressekonferanse i Tapei i Taiwan tirsdag Shoemaker kom med uttalelser om at Sun og andre konkurrenter trolig vil karre til seg nye markedsandeler som følge av den omfattende restruktureringen i HP/Compaq.

- Jeg tror fusjonen vil være en fordel for Sun, jeg tror den er en fordel for Dell, og den er er fordel for IBM, sa Shoemaker under tirsdagens markering av Suns 20-årsjubileum.

Shoemaker er selv en dreven fusjonsarkitekt, han har vært involvert i over et dusin oppkjøp i sin tid som nestleder i Sun, og han spår at HP-ansatte vil bli mindre motiverte og produktive når de nå går inn i en fase med usikkerhet rundt sin egen jobbfremtid, i tillegg til at HPs kunder vil vegre seg fra å fortsette et kundeforhold til et selskap som kanskje ikke skal videreføre gamle produktlinjer.

HP-arving Walter Hewlett har også komplisert hele fusjonsprosessen unødig med sine mange offensive utspill mot fusjonsplanen som han først stemte ja til som styremedlem, men deretter gikk mot, mener Shoemaker.

HP-ledelsen sier den foreløpige opptellingen fra den ekstraordinære generalforsamlingen 19. mars viser et flertall for fusjonsforslaget, mens Walter Hewletts meningsfeller påstår marginen er under én prosent og at det derfor er for tidlig å kåre en vinner. Det endelige stemmeresultatet vil først foreligge om noen uker.

Mandag steg Sun-aksjen med 7,94 prosent til ny notering på 9,52 dollar på Nasdaq etter en positiv analyse fra Merrill Lynch, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.