Sun henter hjelp fra norsk IT-komet

Sun-sjef Lasse Andresen henter hjelp fra norske Miles IT på ID-løsninger til det norske markedet.

Sun henter hjelp fra norsk IT-komet

Sun-sjef Lasse Andresen henter hjelp fra norske Miles IT på ID-løsninger til det norske markedet.

Den amerikanske IT-giganten Sun inngår nå et samarbeid med det raskt voksende konsulentselskapet Miles IT. Det Bergen-baserte selskapet har vokst til 20 konsulenter på bare halvannet år, og skal nå utvikle moduler til bruk i Suns produktportefølje innenfor sikkerhet og BankID for det norske markedet.

Det er Sun som står bak ID-programvareløsningen til MinSide-prosjektet. Sun er også en av i alt åtte nøkkelaktører innen ID-håndtering på nett som har gått sammen i en interessegruppe for å fremme åpne standarder i konsortiet Liberty Alliance.

– Ifølge alle analyser fra både Forrester og Gartner, er identitetshåndtering og datasikkerhet blant de IT-områder som vil ha størst vekst framover, sier programvaredirektør Lasse Andresen til digi.no.

Han forteller at Sun bare i løpet av de to siste månedene har fått seks nye kunder innen dette området.

Miles IT skal utvikler moduler til Suns produktportefølje innenfor sikkerhet og BankID som er rene «plug and play-løsninger», og dermed enkelt å tilpasse forskjellige plattformer.

Miles IT har kun vært i drift i halvannet, og har i dag 20 seniorkonsulenter innen systemutvikling, systemarkitektur og test- og prosjektledelse.

Miles IT har kompetanse innen Suns Java- og J2EE-løsninger, og forventer å passere 25 millioner kroner i omsetning i løpet av 2007.

– Miles har helt klart en kompetanse som vi etterspør. Selskapet består bare av seniorkonsulenter med erfaring på PKI og BankID. Flere har blant annet vært med på å utvikle nettbankløsningen til DnB, forteller Andresen.

Administrerende direktør Tom Georg Olsen i Miles IT synes det er stort å få samarbeide med en amerikansk IT-gigant, og få være med på å bidra til innovasjon og næringsutvikling i Norge.

IT-kometen har klart å skape en lønnsom konsulentvirksomhet på kort tid, og Olsen tillegger det faglig autoritet og varme som er selskapets varemerke.

– IT-bransjen kan for mange oppleves som litt hard og kynisk. Vi ser mange dyktige fagpersoner, men som mangler mellommenneskelige kvaliteter. Varme kombinert med spisskompetanse, har derfor vært viktig for oss å framheve, forteller Olsen til digi.no.

Til toppen