BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun inngikk partnerskap med VMware

Partnerskapet innebærer at VMware kan virtualisere også Solaris på X64-servere.

15. aug. 2005 - 10:42

Sun og VMware kunngjorde i forrige uke et partnerskap som innebærer at de skal selge og tilby support til hverandres produkter.

VMware tilbyr virtualisering for plattformene x86 og x64. Det vil si at man kan dele en server eller en arbeidsstasjon i partisjoner som kjører ulike operativsystemer, for eksempel Windows og Linux.

Ifølge Sun var det mange kunder som brukte VMware til også å opprette partisjoner der de kjørte Solaris, selv uten formell support fra verken Sun eller VMware for slike løsninger, og trass i at Sun tilbyr Solaris Containers for dem som vil virtualisere en Solaris-maskin.

Den nye avtalen mellom VMware og Sun innebærer at kundene står friere til å velge VMware for å virtualisere både Linux, Windows og Solaris på samme x86 eller x64 maskin. Avtalen omfatter både den enklere VMware-løsningen GSX Server der et vert-OS styrer partisjoner for ett eller flere gjeste-OS, og den mer robuste ESX Server der en hypervisor oppretter partisjonene og hvert OS er likeverdig. Solaris er sertifisert som vert-OS på GSX Server og som gjeste-OS på begge produktene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.