BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun: intern slankekur

Sun skal slanke seg. 3.000 feite Sun-klienter skal byttes ut med tynne klienter - såkalte JavaStations. Selskapet blir dermed selv en storbruker av den mye omtalte nettcomputer-arkitekturen, som skal sette Microsoft og Intel på plass, i henhold til Suns markedsføring.

Jens Kanden
14. feb. 1997 - 12:00

Sun Computer, som har jobbet i femten år med å banke inn budskapet: nettverket er computeren, har bestemt seg for å leve etter egen lære. Nå skal nemlig selskapet slanke seg. 3.000 feite SUN-klienter skal byttes ut med tynne klienter - JavaStations - innen 30. juni, melder Computer Reseller News.

Edward Zander, president i Sun Microsystems, uttalte på et teknologi-symposium i New York at "Vi er et selskap som tror på å bruke teknologien."

Zander fortalte videre at selskapet hadde fått positive tilbakemeldinger fra nøkkelkunder angående Suns nettcomputer siden introduksjonen høsten 1996. Han nevnte også at det er skjedd en eksplosjon i antall utviklere som bruker selskapets Java utviklingsplattform. Zander anslo antallet til 200.000 Java-utviklere på verdensbasis.

Sun kommer til å fokusere sine investeringer innen forskning og utvikling i årene fremover. Dessuten skal selskapet gjøre salgsstyrken sin mer synlig rundt omkring i verden.

- Vi må få mer folk på gaten, forklarte Zander.

I Norge er selskapet i ferd med å bygge opp en liten tremanns organisasjon som skal støtte Skrivervik Data - en svært viktig Sun-partner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.