Sun kjøper Cobalt for to milliarder dollar

Cobalt lager dedikerte Linux-baserte servere. Sun kjøper selskapet for to milliarder dollar for å sikre seg i denne løfterike nisjen.

Cobalt lager dedikerte Linux-baserte servere. Sun kjøper selskapet for to milliarder dollar for å sikre seg i denne løfterike nisjen.

Cobalt Networks lager dedikerte servere for interne og eksterne nettsteder, e-post, mellomlagring av Internett-filer og NAS ("network attached storage"). Boksene er terningformede (Qube) eller beregnet på rack-montering (RaQ) og er rede til bruk straks du kopler dem til nettverket og fyller ut et enkelt konfigureringsskjema i en nettleser.
Les mer om Cobalt:
Cobalt: Apple plagierer vår Qube
Så enkel at selv mor kan sette den opp...
Itegra opphøyes til partner med Cisco Norge
Fremtiden er dedikerte tjenere

Sun overtar selskapet i et aksjebytte verdsatt til to milliarder dollar.

Cobalt ble introdusert på Nasdaq-børsen i november i fjor. Den opprinnelige kursen ble raskt seksdoblet til over 128 dollar, og kulminerte på 172 dollar. Da overtakelsen ble kunngjort lå kursen på 42,1 dollar, og økte med 36 prosent til 55,9 dollar.

I halvåret fram til 30. juni tapte Cobalt 8,6 millioner dollar av en omsetning på 28,3 millioner. Denne omsetningen er nesten fire ganger så høy som for samme halvår i fjor, mens tapet er ni prosent mindre. Brorparten av både tap og omsetning kom i siste kvartal.

På et møte for analytikere og investorer i Boston, sa Suns operative leder Ed Zander at hensikten med å kjøpe Cobalt var å erobre den nedre enden av servermarkedet, på samme måte som Starfire (E10000) dominerer det øvre server-segmmentet.

Les mer om Sun:
HPs Superdome har debutert hos Amazon
Etterlengtet UltraSparc III rett rundt hjørnet
Også Sun har problemer
Sun doblet tjenersalget i Europa

Til toppen