RESULTATERFINANS

Sun kjøper Java-systemintegrator

Sun betaler nesten 400 millioner dollar kontant for Java-systemintegratoren SeeBeyond.

29. juni 2005 - 09:26

På sin store utviklersamling JavaOne i San Francisco kunngjorde toppsjef Scott McNealy at Sun kjøper SeeBeyond for 387 millioner dollar.

SeeBeyond er et programvareselskap som bruker Java-basert teknologi til å integrere applikasjoner i heterogene miljøer. Det har en årsomsetning i underkant av 170 millioner dollar, og 2000 kunder blant storbedrifter verden over. SeeBeyond etablerte seg i Norden og Norge våren 2001. Selskapet er aktivt innen standardiseringsprosessen for webtjenester og tjenesteorientert arkitektur (SOA). Oppkjøpet ventes fullført tidlig på høsten.

    Les også:

Ifølge McNealy er kjøpet et åpenbart trekk for å komme inn på markedet for applikasjonsintegrering. SeeBeyonds produkter skal integreres i Suns programvareportefølje.

Hovedproduktet til SeeBeyond er suiten Integrated Composite Application Network (ICAN). Den tilbyr ulike verktøy for integrering både internt og mot andre bedrifter, ETL («extraction, transformation and loading», altså funksjoner for å flytte og kopiere data mellom heterogene systemer), styring av forretningsprosesser, arbeidsflyt, forretningsovervåking med mer, samt en rekke webtjenestebaserte utviklingsverktøy.

Sun tar sikte på å integrere ICAN som den sjette suiten i Java Enterprise System, under navnet Java System Integration Suite.

Sun og SeeBeyond har vært nære partnere siden oktober 2004 og la grunnlaget for oppkjøp og produktintegrering gjennom felles kundeprosjekter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.