RESULTATERFINANS

Sun kjøper MySQL

Sun-sjef Jonathan Schwartz blar opp en milliard dollar for åpen kildekode-database.

16. jan. 2008 - 15:44

Sun Micrososystems blar opp en milliard dollar for MySQL, et av bransjens mest kjente åpen kildekode-selskaper.

Totalt skal forskjellige versjoner av MySQL-databasen ha blitt lastet ned over 100 millioner ganger, og hver dag lastes det ned cirka 50.000 ganger.

MySQL leverer databasesystemer som tildels konkurrerer med databaser fra IBM, Oracle og Microsoft. MySQL er blant annet en del av LAMP-plattformen (Linux, Apache, MySQL og PHP), som er veldig populær og som brukes av mange store internettløsninger. Store gigantselskaper som Facebook og Google kjører mange av sine løsninger på MySQL-databaser.

- Dette oppkjøpet bekrefter Sun's posisjon i sentrum av den globale web-økonomien, sier Jonathan Schwartz, administrerende direktør i Sun Microsystems, i en pressemelding.

Sun mener oppkjøpet vil styrke selskapets posisjon i markedet, og at de vil kunne løfte den åpne databasen frem gjennom sitt partnerapparat og gjennom sine OEM-avtaler med selskaper som Intel, IBM og Dell.

- MySQLs ansatte og kulturen deres, kombinert med deres tilstedeværelse på web, gjør selskapet til en perfekt match med Sun's åpne tilnærming til nettverks innovasjon, sier Schwartz.

MySQL vil ikke bli fortsatt som et eget separatt datterselskap, men vil isteden bli en integrert del av Sun's organisasjon. MySQL-sjef Marten Mickos vil bli en del av ledergruppen i Sun.

- Sun's kultur og forretningsmodell komplementerer MySQL, gjennom at vi deler de samme idealene, sier Marten Mickos, i en pressmelding.

Sun betaler 800 millioner dollar i kontanter, samt 200 millioner dollar i opsjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.