BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun klar med egen Office-oversetter

Suns har lansert selskapets eget tillegg som gir Microsoft Office støtte for OpenDocument Format.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. juli 2007 - 12:39

Sun annonserte denne uken at selskapets eget tillegg til Microsoft Office for oversettelse av Office-dokumenter til OpenDocument Format (ODF), er lansert. Sun ODF Plugin 1.0 for Microsoft Office, som tillegget heter, er et alternativ til det Microsoft-ledete OpenXML/ODF Translator-prosjektet på SourceForge.net, som også tilbyr et lignende tillegg til Microsoft Office.

Suns ODF-plugin skiller seg fra SourceForge.net-prosjektets plugin på flere vis. Den viktigste er kanskje at Suns utgave ikke bare støtter Word, men også Excel og PowerPoint.

En annen fordel med Suns utgave er at den er tettere integrert med Word. Mens SourceForge.net-utgaven gjør det mulig å eksportere dokumenter til ODF, gjør Suns versjon det mulig å gjøre ODF til standard filformat i Word. Når man åpner i ODF-fil med Suns Office-tillegg, arbeider man direkte i ODF-filen, noe som også betyr at man kan lagre endringer direkte ved å trykke Ctrl+S.

Suns plugin skal dessuten være enklere å installere, siden den ikke avhenger av slikt som Microsoft Office Compatibility Pack.

    Les også:

En ulempe har likevel Suns versjon. Den har mangelfull støtte for Office 2007. Dette skyldes ifølge Sun et problem i filterhåndtering i Word 2007, noe som forårsaker at Word forsøker å åpne ODF-dokumenter med sine egne filtre i stedet for dem som installeres av pluginen. Dette går ikke så bra. Men lagring av ODF-dokumenter skal være uproblematisk.

Sun håper at dette problemet vil løses gjennom en kommende oppdatering fra Microsoft til Office 2007. I PowerPoint og Excel skal integrasjonen ha blitt gjort på en annen måte.

Suns ODF-plugin skal derimot fungere helt fint sammen med Office 2003, Office 2000 og Office XP.

Sun ODF Plugin 1.0 for Microsoft Office er tilgjengelig for nedlasting her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.