BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun kysser Linux på det ene kinnet

Sun skal tilby Linux på nye rimelige servere, og vil utvide de dedikerte Cobalt-tjenerne. Det er ennå ingen omfavnelse av det frie operativsystemet.

8. feb. 2002 - 13:37

På sin pågående analytikerkonferanse i San Francisco kunngjorde Sun i går en revidert oppfatning av Linux. Amerikanske medier forteller godlynt om en opplagt Scott McNealy i pingvindrakt som fikk ellers seriøse aktører til å hyle av latter.

Suns vektige salgsargument er at det tilbyr én prosessor og ett operativsystem for alt fra arbeidsstasjoner til superservere og supermaskiner. Det eneste avviket hittil har vært de dedikerte Cobalt-tjenerne, som bruker Intel-prosessorer og kjører Linux.

Suns nye, reviderte oppfatning innebærer flere avvik, samtidig som Solaris skal forsvares fullt ut. Den pingvinkledte understreket at Linux gjelder den lave enden som befinner seg på nettverkets ytterkant. Det er ikke snakk om å ta opp konkurransen med IBM som tilbyr Linux på alt fra små servere til stormaskiner. Linux-applikasjoner skal fortsatt kunne kjøres på Solaris. Det er ikke snakk om å la Solaris-applikasjoner kjøre på Linux.

Sun varsler at de vil tilby enkle servere med Linux, og laste disse med en egen variant av Linux, der det er hentet inn egenskaper fra Solaris. Nærmere detaljer vil kunngjøres til sommeren. Det vil dreie seg om systemer med én eller flere prosessorer, som bruker x86-arkitekturen.

Det varsles også en radikal utvidelse av de dedikerte Cobalt-tjenerne, både de frittstående Qube-modellene og de flate rack-typene.

Tilleggene til Linux som Sun henter fra Solaris skal selvfølgelig frigis som åpen kildekode.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.