Sun lanserer flerveis Xeon rackservere

For første gang tilbyr Sun rackservere med Intel-prosessor. Konstruksjonen er spesiell.

Sun lanserer flerveis Xeon rackservere

For første gang tilbyr Sun rackservere med Intel-prosessor. Konstruksjonen er spesiell.

I forrige uke beskrev digi.no en ny pakkeløsning fra Reuters, Sun og Cisco, beregnet på å spare enda noen millisekunder på transaksjoner i algoritmisk børshandel. I denne pakken skulle Suns bidrag være to typer Solaris-drevne og Xeon-baserte rackservere som ennå ikke figurerte i den offisielle kolleksjonen. En forespørsel til Sun ga det svar at «dette vil vi komme tilbake til».

    Les også:

I en pressemelding i dag forteller Sun at disse serverne nå er offisielt lansert, med noe mer avansert utstyr enn det Reuters-meldingen tydet på. Det dreier seg om to rackservere, ikke med tokjernet Xeon 5100-prosessorer, men med firekjernede prosessorer av typen Xeon 7300 og Xeon 5300.

Den kraftigste av de to nye serverne er Sun Fire X4450 (bildet), en fireveis rackserver i 2 U beregnet på den firekjernede Xeon 7300. Ifølge Sun er dette den hittil første fireveis 2 U-server for firekjernet Xeon fra en ledende leverandør («tier-one vendor»).

– Den er den beste firekjernede X64-serveren målt i ytelse, tetthet og energieffektivitet. Den tilbyr opptil dobbel ytelse og minnekapasitet, og ned mot halvert energiforbruk i forhold til konkurrerende servere, heter det blant annet.

X4450 beskrives også som «verdens minste fireveis X64-server.

Den andre nyheten, Sun Fire X4150, er en rackserver i 1 U høyde, med plass til to fireveis Xeon 5300-prosessorer. Sammenliknet med andre toveis 1 U-rackservere er minnekapasitet, disklager og nettutganger opptil doblet. Den interne diskkapasiteten til økes til over en terabyte.

1 U-serveren kan leveres omgående, fra i underkant av 3000 dollar og oppover. 2 U-modellen skal kunne leveres i løpet av oktober, med en pris som starter på i underkant av 8900 dollar.

Til toppen