Sun leverer overskudd og henter penger

Med regnskapet tilbake i pluss og med frisk kapital skal Sun over på offensiven igjen.

Sun leverer overskudd og henter penger

Med regnskapet tilbake i pluss og med frisk kapital skal Sun over på offensiven igjen.

Omsetningen i Suns regnskapsmessige andre kvartal endte på 3,57 milliarder dollar, en økning på syv prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Av det ble de sittende igjen med et overskudd på 126 millioner dollar.

Det er ikke rare marginen sammenlignet med andre IT-giganter som Microsoft og andre, men det er første gang siden dotcom-kollapsen.

- Jeg er veldig fornøyd med resultatene i vårt andre kvartal. Det viser god fremgang i snuoperasjonen vår, sier Jonathan Schwartz, administrerende direktør i Sun Microsystems til CNet News.

Sun har som mange andre store IT-selskaper, hatt en velfylt kontantbeholdning de har kunnet tære av i dårlige tider. På tross av at Sun fortsatt har 4,84 milliarder dollar tilgjengelig, har de valgt å hente inn ytterligere 700 millioner dollar fra investeringsselskapet KKR Private Equity Partners.

- Vi skal bruke midlene på strategiske vekstmuligheter, sier Schwartz.

Blant de vekstmulighetene nevnes blant annet oppkjøp.

I IT-bransjen er det vanlig at hele eller store deler av oppgjøret ved oppkjøpet gjøres i aksjer. Da er det viktig å ha en høy aksjekurs og den er naturlig nok høyere for selskaper som går med overskudd.

Med sorte tall på bunnlinjen og en velfylt kassabeholdning ønsker Sun å nok en gang kunne fremstå som et selskap på offensiven. Lykkes de med det vil aksjekursen trolig stige igjen og det vil isåfall åpne muligheten for oppkjøp og videre vekst.

Til toppen