BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun med katalogtjenester på nett

Sun annonserer idag sitt første LDAP katalogprodukt, Sun Directory Services 1.0

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 1997 - 17:03

Med Sun Directory Services 1.0 vil Sun styrke sin forpliktelse til Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Produktet er basert på LDAP-server kildekode lisensiert fra University of Michigan.

Sun sier til InfoWorld Electric at produktet vil brukes som et sentralt punkt for lagring av informasjon om forskjellige objekter på nettverket.

Sun Directory Services inneholder et Java Management API -basert konfigurasjonsverktøy, en speilingsserver, og en SNMP e-post og katalogbehandling server.

Ifølge Sun er speilingsserveren unik fordi den kan gjøre delvise speilinger av LDAP-informasjon. Den kan for eksempel brukes til å speile navn og e-post adresser til bedriftens ansatte til en annen server, mens den samtidig lar være å speile for eksempel telefonnummere. Sun sier at klienter og applikasjoner vil kunne gjøre forespørsler til sin katalogserver via HTTP i tillegg til LDAP.

Analytikere sier at Suns støtte til LDAP ikke har kommet et øyeblikk for tidlig. Ifølge forskningsdirektør ved Gartner Group, Neil MacDonald, er de faktisk ganske sent ute med å komme på dette markedet.

I henhold til InfoWorld Electric planlegger nemlig Microsoft å inkludere sine katalogtjenester i Windows NT 5.0, og Netscape har nylig annonsert at selskapets Directory Server vil følge gratis med SuiteSpot. Suns produkt, som er priset til 1.000 dollar, kan faktisk bli vanskelig å selge.

- For store organisasjoner er dette ingen stor kunngjøring, forteller MacDonald videre.

- De ønsker ikke noe annen katalog. Den gode nyheten er at Sun vil støtte LDAP.

Suns produktsjef, Etienne Remillon, sier til Info World Electric at den kommende versjon 3.0 av Sun Internet mail Server vil støtte LDAP, men nekter å uttale seg om andre spesifikke implementeringer.

MacDonald er enig i at LDAP-serveren vil være et interessant tillegg til Suns Enterprise og Internet Service tilleggsmodeler for Solaris, og han mener at små og middelstore organisasjoner som ikke har katalogtjenester, også kan ha interesse av produktet i seg selv.

Full synkronisering med andre kataloglager vil ifølge Remillon ikke bli tilgjengelige i versjon 1.0, men vil komme i den neste utgave som ventes første halvår 1998. Data fra en Network Information Service NIS)-database kan bli bulklastet inn i Sun Directory Services 1.0, men selv denne egenskapen er ennå ikke tilgjengelig for NIS+.

-Vi jobber med saken, sier Remillon.

Fordi Sun Directory Services er web-basert, kan administratorene bruke enhver nettleser på mange forskjellige plattformer, som en vedlikeholdskonsoll.

Siden produktet bruker en eneste database for å lagre ressursdefinisjonene, kan administratorene se de samme ressursene uavhengig av deres påloggingspunkt.

Sun Directory Services 1.0 er nå under betatesting og ventes på markedet i september.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.