Sun Microsystems øker profitten med 94 prosent

Det amerikanske dataselskapet Sun Microsystems gjør det bedre og bedre. Resultatene for tredje fiskalkvartal viste en kraftig økning i selskapets resultat og omsetning.

I tredje fiskalkvartal hadde Sun et netto-resultat på 4,3 milliarder norske kroner. Dette er en kraftig økning fra samme periode året før, hvor selskapet hadde et netto-resultat på 2,2 milliarder norske kroner. Dette er økning på hele 94 prosent. Disset tallene inneholder også diverse finansinntekter.

Ekskludert disse inntektene hadde Sun i tredje fiskalkvartal et resultat på 3,7 milliarder kroner, en økning på 49 prosent fra samme periode året før. Da hadde selskapet et resultat på 2,5 milliarder kroner, melder Wall Street Journal.

Trass økende konkurranse fra Microsoft, Intel og Linux-bevegelsen har Suns omsetning økt. I tredje fiskalkvartal, som ble avsluttet 26. mars, hadde selskapet en omsetning på hele 34,1 milliarder norske kroner. Dette er en økning på 35 prosent fra samme periode året før, da omsetningen var på 25,3 milliarder norske kroner.

- Det har vært en total utblåsning dette kvartalet. Vi har ikke hatt lignende vekst på ti år, forteller Michael Lehman, finansdirektør i Sun.

Selv om dette kvartalet har vært godt for Sun, innrømmer selskapet at de ikke kommer til å få en like halsbrekkende vekst i tiden som kommer. Selskapet regner med en vekst i neste kvartal på gjennomsnitt 25 prosent.

Selskapet mener de er godt posisjonert for å møte Internett-markedet fremover. Suns karismatiske toppsjef, Scott McNealy, tror selskapet vil profittere på de forskjellige trendene som kommer på nettet fremover. Blant annet at de store selskapene vil bruke mer penger på å webbifisere driften, trådløst Internett og en økning av informasjonsnettverk, melder Wall Street Journal.
Les mer om Sun:
Novell, Sun og CMGI skal bedre trafikkavviklingen på nettet
Sun vurderer enda et søksmål mot Microsoft
Sun-sjef oppfordrer til flere søksmål mot Microsoft
Solaris gratis for nesten alle
Sun vinner ny runde i Java-krigen
Suns nettstrategi bærer frukter

Til toppen