KARRIERE

Sun Norge trenger flere utviklere

Sun Norge trenger flere utviklere, og kan også tenke seg nyutdannede.

21. juni 2005 - 07:17

Sun Norge har vokst med over 30 prosent det siste året. Nå skal staben på Ullevål utvides. I Oslo er det også 40 Sun ansatte på Skullerud (tidligere Dolphin-medarbeidere), der det utvikles ny maskinvare, som telekomsvitsjer.

I tillegg sitter vel 40 Sun-ansatte i Stavanger mot de store oljekundene og 50 i Trondheim. Blant de siste er flere Java-utviklere, som arbeider med tredje generasjons Java Enterprise System.

På Ullevål finnes det i dag en egen ekspertgruppe på Java-utvikling mot bedrifter og det er denne delen som skal styrkes. Her vil administrerende direktør Stein-Erik Skogeng satse på tjenesteorientert arkitektur (SOA for «service oriented architecture»).

Mange selskaper sliter med manglende kunnskap om web-tjenester som arkitekturstyring, sikkerhet og administrasjon av tjenester.

Til tross for at Sun etterspør tung kompetanse, er det likevel rom for en håndfull nyutdannede, ifølge Skogeng.

Sun har tradisjonelt rekruttert fra NTNU-miljøet i Trondheim.

Det skal i alt rekrutteres 20 mennesker til det Sun selv karakteriserer som Norges mest prestisjefylte prosjekter.

Skogeng medgir at det kan være fare for at annonsering nå rett før fellesferien kan være et blindskudd, men tror på fornyet styrke ute i august.

– Vi søker nå for å modne tanken hos IT-eksperter som vil bytte beite. Deretter kjører vi en ny runde i august, sier Skogeng til digi.no.

Nyansettelsene skal ikke ha noe med kjøpet av StorageTek å gjøre, der Suns toppsjef Scott McNealy i begynnelsen av juni bladde opp 26 milliarder kroner i kontanter for lagringsgiganten.

    Les også:

Like fullt har det norske kontoret av StorageTek en hyggelig liste av kjente og store kunder. Bank- og outsourcingsgiganten EDB, Rikstrygdeverket, Petrodata (samarbeidsselskapet til oljebransjen), Rikshospitalet, Jotun og Elkjøp.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.