Sun: Nye partnerskap med Europas mobiloperatører

Europa-sjef Elie Simon i Sun sier han snart vil kunngjøre partnerskap med flere europeiske mobiloperatører.

Europa-sjef Elie Simon i Sun sier i et intervju med Reuters at "den mobile bedriften" vil på kort sikt være det drivende elementet for Suns omsetning i Europa. Det innebærer større satsing på tjenester og utstyr innen bredbånd og mobil de nærmeste månedene.

Simon sier at Sun Europa de kommende ukene og månedene vil kunngjøre partnerskap med en rekke europeiske mobiloperatører. Sun vil levere Java-basert programvare og annet utstyr for å gjøre MMS – multimedia meldingstjenester – mer sikre.

Europa, Midt-Østen og Afrika utgjør i dag en tredel av omsetning til Sun. Ifølge Simon vil andelen øke til 40 prosent innen utgangen av regnskapsåret 2005.

Et annet satsingsområde blir salg av systemer til EU og europeiske regjeringer. Simon viser til at disse myndighetene har forpliktet seg til å legge ut stadig flere internettjenester.

Med tanke på Suns nylig omformulerte Linux-strategi, innrømmer Simon at Linux på langt nær har tatt av i Europa. Han spår likevel at det europeiske Linux-markedet vil være verdt over tre milliarder dollar innen 2007. Han tror dette vil skje innen klientsystemer og lavende-servere, og ikke i avanserte bedriftssystemer.

Til toppen