Sun og IBM sammen om ny JavaOS

"JavaOS for Business" skal gjøres til et felles operativsystem for NC-er, infokiosker, mobiltelefoner og en rekke andre apparattyper.

"JavaOS for Business" skal gjøres til et felles operativsystem for NC-er, infokiosker, mobiltelefoner og en rekke andre apparattyper.

Samarbeidet motiveres av frykt for at for mange ulike operativsystemer for Java-baserte NC-er og forbrukerapparater skal hemme utviklingen av en allment anerkjent standard. JavaOS for Business skal brukes på Suns NC-er i løpet av neste år, og kommer på IBMs NC-er tidlig i 1999. Samtidig virker det som hovedpoenget med det nye operativsystemet skal være apparater som ikke er knyttet til kontorpulten, men som brukes i yrkessammenheng, skriver News.Com.

Fram til fellessystemet gjøres tilgjengelig av Sun og IBM, vil Sun holde seg til dagens JavaOS, mens IBM bruker en Java virtuell maskin versjon 1.1.2 over en slags redusert Unix.

I forrige uke, på Suns utviklerkonferanse JavaOne, ble JavaOS for Consumers lansert. Dette systemet skal være en sammenslåing av sanntids Java-systemet Chorus og "magre-Java" PersonalJava.

Ifølge ZDNet ønsker verken Sun eller IBM å posisjonere JavaOS for Business som noe system for å la NC-er ta opp konkurransen med Windows-baserte PC-er. På den andre siden tyder fokuset på apparater utenfor kontorpulten som et varsel om at IBM og Sun går sammen om et Java-basert alternativ til Windows CE, med alt det innebærer av enkle integreringsmuligheter.

Til toppen