Sun og Microsoft inngår samarbeid

Sun og Microsoft inngår forlik om tidligere tvistesaker, og lanserer et omfattende teknologisamarbeid.

Microsoft og Sun har inngått vidtgående teknologisamarbeid for å sørge for at de to selskapenes produkter fungerer bedre sammen. Samtidig har de inngått forlik i alle rettstvistene mellom selskapene. Det skriver Sun i en pressemelding i dag.

- Selskapene vil fortsette å konkurrere hardt, men denne avtalen skaper nytt grunnlag for samarbeid som vil være til nytte for både kundene og selskapene, sier toppsjef Steve Ballmer i Microsoft.

- Denne avtalen innebærer et nytt forhold mellom Sun og Microsoft, et vesentlig steg fremover som tillater oss samarbeid, samtidig som kundene får velge de løsningene de selv vil, sier toppsjef Scott McNealy i Sun Microsystems.

Avtalen innebærer overføringer på 700 millioner dollar fra Microsoft til Sun for å løse saker knyttet til monopol/antitrust, samt 900 milllioner dollar for å løse saker knyttet til patenter. I tillegg har både Sun og Microsoft blitt enige om å betale royalty-penger for bruk av hverandres teknologi, skriver yahoo.com/finance.

Det tekniske samarbeidet innebærer blant annet at begge selskapene vil få tilgang til det andre selskapets serverbaserte teknologi. Det vil gjøre det mulig for dem å bruke informasjon til å utvikle ny programvare som vil fungere bedre sammen.

Les mer om saken på denne siden.