AVTALER & KONTRAKTER

Sun og Microsoft konkretiserer samarbeid

Etter et felles storkundemøte har Microsoft og Sun satt opp en framdriftsplan for teknologisamarbeid.

14. sep. 2004 - 10:39

Det er avgjort slutt på tiden da ledelsen i Sun og Microsoft ikke utvekslet annet enn søksmål og foraktfulle sarkasmer. I forrige måned var det et møte i New York der Bill Gates og Suns teknologisjef Greg Papadopoulos traff ti store felleskunder. Møtet skal ha avklart nøyaktig hvor lei kundene er av gjensidig inkompatibilitet mellom Windows og Solaris, og bidratt til at Sun og Microsoft satte opp en framdriftsplan for teknologisamarbeid dem i mellom.

    Les også:

Det var vårens EU-dom i monopolsaken mot Microsoft som utløste fred mellom de to stridbare IT-kjempene. På JavaOne i juni fortalte Scott McNealy at man ville få koordinert begges katalog- og identitetstjenestene innen sommeren var slutt. Årsaken til at et opplegg for enhetlig pålogging i heterogene Windows/Solaris-miljøer («single sign on») ennå ikke er klart, skal være at Sun og Microsoft ville utsette det til oktober slik at de samtidig kunne legge fram en plan for bredere teknologisamarbeid.

Opplysningen om dette kom på en Sun-briefing mandag der hovedtemaet var åpen kildekodeprosjektet Open Source Solaris (se artikkelen Solaris blir åpen kildekode innen nyttår).

Et felt der samarbeidet skal gjøres gjeldende, i tillegg til katalog- og identitetstjenester, er filsystemer. Her ble det imidlertid ikke presisert hvorvidt dette gjelder dagens filsystemer for henholdsvis Windows og Solaris, eller partenes nestegenerasjons filsystemer, henholdsvis WinFS og ZFS.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.