Sun og Sony skal lage Internett-bokser

Sun og Sony har gått sammen for å gi Microsoft ny konkurranse. De to selskapene skal lage Java-baserte sofa-pcer, trolig basert på Sony Playstation 2.

Sun og Sony har gått sammen for å gi Microsoft ny konkurranse. De to selskapene skal lage Java-baserte sofa-pcer, trolig basert på Sony Playstation 2.

Microsofts planlagte spillmaskin kan ha skremt sammen to giganter i databransjen - Sony og Sun. Microsoft og Intel vant kampen om skrivebordet - nå skal slaget om sofaen og kjøkkenet utkjempes, noe som skaper nye allianser.
Les om Microsofts spillmaskin-planer:
Microsoft planlegger spillmaskin
For to uker siden bekreftet Microsoft at de vurderer en kjempeinvestering i en ny spillmaskin, noe som truer Sony, Nintendo og Sega. Men Microsoft føler seg også truet, for spillmaskinene selger som hakka møkk og nå kommer de med Internett-tilknytning. Og i motsetning til Microsofts maskiner står spillmaskinene i stua.


For å stå sterkere i kampen mot Microsoft, allierer Sony og Sun seg derfor om å lage forskjellige elektronikk-produkter med Internett-tilgang, skriver Wall Street Journal. Sony planlegger allerede internett-tilknytning for sin kommende Playstation 2. Sun har tidligere prøvd flere ganger å lansere billige nettverks-maskiner (NCer), men har så langt ikke lykkes. Tidligere har IBM offentliggjort at de skal hjelpe Nintendo å lage deres neste spillmaskin.

De nye maskinen vil ikke bruke Windows CE, men Java og Sonys teknologi for å integrerer lyd og videoutstyr. De nye Sun/Sony-maskinene skal også kunne jobbe sammen med Suns Jini-system.

Sun har flere motivasjoner til å hjelpe Sony. Det viktigste er en bredere bruk av Java og Jini, men Sun håper også at en generell større bruk av Internett skal bidra til høyere salg av deres Unix-server, som er favoritter når næringslivet skal sette opp større internett-tjenester. Sun har dessuten også kjøpt Star Division og deres Star Office som Sun har begynt å dele ut gratis over Internett.

Når Sun/Sony-produkter kommer i salg sier selskapene ingen ting om.

Til toppen