DIGI.NO

Sun oppdaterer Java Desktop

Sun har fornyet sitt komplette arbeidsmiljø for Linux-PCer, Java Desktop.

3. juni 2004 - 08:18

Som tidligere varslet har Sun sluppet versjon 2 av sin Linux-baserte klientpakke Java Desktop System (JDS). Klienten bygger på SuSE-klienten til Novell, og selges til bedrifter mot en fast sum per bruker per år. Fram til desember gjelder et tilbud på 50 dollar per bruker per år, deretter gjelder normalsatsen 100 dollar per bruker per år.

Bedrifter som kjøper klienten får mye hjelpemidler til drift og sikkerhet. Det innebærer evnen til sentral styring av brukertilgang og –konfigurasjoner, rutiner for automatisk oppdatering og fordeling av fikser, samt de nye antispam-funksjonene i den nye nettleseren fra Mozilla. Ellers omfatter JDS brukergrensesnittet til Gnome, kontorpakken StarOffice 7, e-post og gruppevare.

For å forenkle arbeidet med bedriftstilpasninger, buntes JDS også med en utviklerpakke bestående av Sun Java Studio Standard, og åpen kildekodemiljøet NetBeans IDE 3.6. Sun kunngjorde også støtte til JDS fra ni uavhengige verktøyleverandører, blant dem Borland som skal støtte JDS i JBuilder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.