Sun oppgraderer Office-konkurrent

Det er ventet at Sun vil lansere kontorpakken StarOffice 8 tirdag denne uken, den første oppgraderingen på nesten to år.

Det er ventet at Sun vil lansere kontorpakken StarOffice 8 tirdag denne uken, den første oppgraderingen på nesten to år.

Sun skal ifølge New York Times lansere StarOffice 8 i morgen. StarOffice, som i praksis er en kommersiell utgave av OpenOffice.org med noen tillegg og support, har en utsalgspris på 100 dollar, men skal kunne lastes ned fra nettet for 70 dollar. Bedrifter skal kunne kjøpe brukerlisenser for 35 dollar per bruker.

Denne utgaven er det første på nesten to år, og kommer ut 18 måneder etter at Sun og Microsoft annonserte et utviklingssamarbeid og en avtale og ikke å saksøke hverandre. Resultatet av dette kan være bedre kompatibilitet for Microsofts Office-formater i StarOffice, selv om ledere i Sun har uttalt at de aller fleste forbedringene på dette området, var under utvikling allerede før avtalene ble inngått.

    Les også:

StarOffice skal også støtte OpenDocument-formatet som også støttes av den kommende OpenOffice.org 2.0. Dette formatet, standardisert av Oasis, skal nå blant annet brukes av myndighetene i den amerikanske staten Massachusetts. Formatet er basert på XML og kan fritt støttes av alle programvareleverandører som ønsker det.

StarOffice finnes i dag til Windows, x86-basert Linux og Solaris.

Til toppen