Sun satser mer på programvare

Sun satser mer på programvare og samler Java og andre ting i en felles og forhåpentligvis salgkraftig divisjon.

Sun satser mer på programvare og samler Java og andre ting i en felles og forhåpentligvis salgkraftig divisjon.

Suns toppsjef Scott McNealy har i alle år betraktet programvare som noe man bruker til å selge arbeidsstasjoner og servere. Det har ikke bare vært tilfelle for systemvare som Solaris, men også for selskapets største bidrag innen programvare, programmeringsspråket Java.

I et intervju med ZDNet i mars i år, sa Suns systemsjef Patricia Sueltz at "Java er en nøkkelfaktor i 90 prosent av [server]-salget". Når det gjelder Java-baserte applikasjoner, ligger Sun langt etter aktører som BEA, IBM og Oracle. I et forsøk på å sprite opp markedsføringen av e-handelsapplikasjoner under merket iPlanet, relanserte Sun i våres hele satsingen sin innen e-handel og webtjenester under et nytt merke, SunONE.

Også kontorsuiten StarOffice ble lagt under SunONE.

Sueltz varslet i intervjuet i mars at strategien ville legges om. I går sendte Sun ut en pressemelding der det gjøres rede for en helt ny og enhetlig organisering av programvaresatsingen.

Selskapets nåværende strategisjef Jonathan Schwartz settes til å lede en ny enhet døpt Sun Software, der Solaris, Java og SunONE skal samles.

Sun Software blir en av bransjens største programvarehus, og betjener, gjennom Java, millioner av utviklere verden over.

Omorganiseringen skal gjøres formelt gjeldende fra 1. juli. Det forsikres at Schwartz vil arbeide nært med både Sueltz og iPlanet-sjef Mark Tolliver for å sikre en vellykket integrasjon av de respektive avdelingene.

Deretter forlater både Sueltz og Tolliver beitene de har ledet hittil. Sueltz tiltrer som sjef for Suns serviceavdeling (Enterprise Services), mens Tolliver konstitueres som sjef for en ny avdeling for markedsføring og forretningsutvikling (Marketing and Business Development).

Til toppen