BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sun satser på grensesnitt i 3D

Sun utvikler et nytt grensesnitt for Linux-PC-er, der alle vinduer opptrer som tredimensjonale objekter.

19. nov. 2003 - 12:47

Et kommende grensesnitt for Suns Linux-PC, ble kunngjort av toppsjef Scott McNealy under en tale på Comdex-messen i Las Vegas. "Looking Glass" utnytter 3D-grafikk for å oppnå en rekke hensiktsmessige funksjoner. Det innebærer også at maskiner med Java Desktop System kan bli vel så lekre å arbeide med som Apples Panther (MacOS 10.3) og Microsofts kommende Longhorn.

3D-grafikken i Looking Glass gjør det mulig å ordne vinduer slik at de ser ut som bøker på en hylle, med innholdet antydet på ryggen, eller skråstilt slik at man kan få et inntrykk av hva "forsiden" er. Det skal være lettere å stabler mange objekter på skjermen, uten å miste oversikten, for eksempel ved å legge igjen nettsider ett sted, tekstdokumenter et annet sted og så videre.

Grensesnittet skal videre gi brukeren anledning til å gjøre et vindu halvveis gjennomsiktig, slik at det blir enklere å finne objektene som ligger bak det. En tredje ide er at man kan snu et vindu, ikke bare for å se et speilbilde av videoen, men også for å ha et sted å klistre målrettede virtuelle gule lapper.

McNealy antydet at deler av Looking Glass kan innlemmes i Java Desktop System ganske tidlig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.