Sun-selgere knakker på hos AIX-kunder

Sun-sjef Scott McNealy mener SCO-søksmålet mot IBM er en gylden anledning til å trekke AIX-brukere over til Solaris.

Sun-sjef Scott McNealy mener SCO-søksmålet mot IBM er en gylden anledning til å trekke AIX-brukere over til Solaris.

Allerede på JavaOne 2003-konferansen i forrige uke sa Sun-sjef Scott McNealy at SCO Groups søksmål mot IBM forretningsmessig er bra for Sun. Nå har SCO trukket tilbake IBMs Unix lisens, og vil gå rettens vei for en kjennelse om at IBMs AIX-lisens heretter er ulovlig. McNealy tar ikke formelt stilling til SCOs påstand om at AIX-brukere kjører følgelig på ulovlig programvare og følgelig risikerer store erstatningskrav, men han mener de har et problem som Sun kan hjelpe dem med.

    Les også:

I en e-post til Reuters skriver McNealy: "Kall meg gjerne opportunistisk, men dette er en stor åpning for Sun, og vi beveger oss raskt og aggressivt for å utnytte den."

Sun har innledet en annonsekampanje der det heter blant annet: "Dessverre har våre venner i Blå et problem med lisenskontrakter som kan fordyre livet for alle som kjører AIX. Heldigvis står Sun klar til å hjelpe." Annonser er allerede kjørt i Wall Street Journal og San Jose Mercury News.

Sun har også laget et opplegg der AIX-brukere kan overføre applikasjoner til Solaris-maskiner. Opplegget markedsføres ved at Sun-selgere oppsøker miljøer med en blanding av Solaris og AIX, og forteller om risikoen man løper ved ikke å kutte ut AIX.

– Vår salgsstyrke, iForce-sentre og service grupper knakker på døra til hver AIX-kunde som ønsker å gå over til Solaris, heter det i McNealys e-post til Reuters.

Til toppen