Sun-servere skal utfordre Wintel på pris

Sun vil kunngjøre Fire V880, en to- til åtteveis server som skal gi bedre allsidig ytelse enn Wintel-systemer, til lavere pris.

Suns offisielle kunngjøring om nye servermodeller - to- til åtteveis Fire V880 og rackserveren Netra 20 for telekombransjen - vil komme i kveld norsk tid i en telekonferanse for presse og analytikere. Som vanlig har Sun gitt både ZDNet og Wall Street Journal nærmere detaljer om nyhetene.

Sun er i ferd med å fornye sine servere. Eldre modeller basert på UltraSparc II-prosessoren skal erstattes av nye bygget rundt UltraSparc III. V880 beskrives som en oppgradering av E450, med to til åtte UltraSparc III-prosessorer. Prisnivået varierer fra 29.000 dollar til 119.000 dollar.

V880 vil markedsføres som en erstatning for mange Wintel-servere, med fordeler både innen ytelse, driftskostnader og innkjøpspris. Sun vil også argumentere for at maskinen er rimeligere å eie enn Intel-baserte Linux-drevne servere.

Det er hard konkurranse innen kraftige servere. Itanium-arkitekturen utfordrer de tradisjonelle Unix-leverandørene, og både IBM og Hewlett-Packard har kunngjort produkter som angriper den på kombinasjonen drifts- og eierkostnader og ytelse.

Sun sier også det vil utvide flatserver-serien Netra med en 4U-modell (altså 18 cm tykk), døpt Netra 20, som er spesielt tilpasset de harde driftskravene til teleoperatører og det militære.

Til toppen