AVTALER & KONTRAKTER

Sun sikrer ID-er innen norsk utdanning

Fellesprosjektet for ID-håndtering i utdanningssektoren har valgt Suns løsning.

3. apr. 2006 - 09:38

Uninett har avtalt å samarbeide med Sun om en ny innloggingstjeneste for utdanning i Norge. Den nye tjenesten vil være en sentral komponent i Feide-prosjektet (Felles elektronisk identitet), der målet er å etablere en felles løsning for å håndtere elektroniske identiteter i hele utdanningssektoren. Valget kom etter en tre måneders prosess, der totalt sju leverandører leverte tilbud.

Markeidssjef Jens Petter Mathisen i Sun Norge peker på at avtalen er en av flere store programvareavtaler Sun har oppnådd i Norge den siste tiden. Han nevner Min Side med Software Innovation, Helseenhetsregisteret med Ergo, Nasjonalbiblioteket og Verdipapirsentralen.

Feide skal bruke Sun Java Access Manager Identity Manager Suite for å sikre og beskytte identiteten til elever og studenter. Siden 2000 har prosjektet ryddet opp i et villnis av personlig informasjon om elever og studenter i databaser over hele landet. Prosjektet finansieres av Kunnskapsdepartementet, universiteter og høgskoler. Det valgte tidlig å satse på åpne standarder og normene etablert av Liberty Alliance.

— Utdanningssektoren får færre passord, bedre personvern og en enklere hverdag ved hjelp av Feide. Innloggingstjenesten gir trygg innlogging og sikrer at studenter, forskere og lærere får tilgang til en rekke tjenester på Internett, sier Feide-leder Ingrid Melve i en pressemelding fra Uninett.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.